Országos Amatőrcsillagász Biciklitúra | Főoldalra

Az Oracsbitu alapelvei

Néhány alapelv, amit az Oracsbitu szervezésénél szem előtt tartunk

Az Oracsbitu célja egy kiválasztott tájegység természeti, tudományos, kultúrális, ipari és mindenféle értékeinek megismerése és találkozás az ott élő emberekkel, barátainkkal. Hitünk szerint ennek legjobb eszköze a biciklizés.

Minden csillagászati vonatkozású helyszin, látnivaló útba ejtendő, de nyitottak vagyunk bármely más érdekességre is. Természetesen igyekszünk felkeresni a környéken élő/dolgozó (amatőr)csillagászokat is.

A túra nem verseny, nem kell egész nap folyamatosan tekerni. Aki őrült száguldásra vágyik, az nálunk csalódni fog. De azért az időben elindulás és megérkezés nem árt, és igyekszünk ragaszkodni a tervezett programhoz is, hogy ne maradjunk le a látnivalókról.

Az útvonal tipikusan nem csillagtúra, hanem elindulunk valahonnan és megérkezünk máshova. A végén legyen meg annak az élménye, hogy saját kerekünkön messzire jutottunk.

Önjáróak vagyunk - ha teheti, mindenki cipelje a saját cuccát. És legyen nála annyi, hogy végig is tudja csinálni a túrát.

Amennyire lehet, nomádok vagyunk - legyen mindig egy kis romantika: ahol és amikor lehet, a szabadban szálljunk meg.

A túra nem luxus utazás és nem wellness nyaralás. Elvi okokból és azért is, hogy anyagi okokból senkinek ne kelljen távol maradnia, költségtakarékosak vagyunk.

Mindenkit szivesen látunk aki a fenti célokkal egyetért, tud biciklizni és nem puhány. Persze (amatőr)csillagászok előnyben.

Viszont, mivel a létszám korlátozott, általában nagy hirverést nem csapunk. 10-15 fő az ideális, efelett ebben a formában már kezelhetetlen lenne a társaság.

vissza