Országos Amatőrcsillagász Biciklitúra | Főoldalra

Oracsbitu 27. - 5. nap

Baja - Mohács - Kölked (56 km)

Délelőtt Baján szabad programot rendeltünk el: aki akart fürdött, aki akart várost nézett. A parti sétányon a Türr István emlékműnél felmásztunk a toronyba, megnéztük a lakatokat, majd lassan elindultunk a mohácsi sziget felé. Időközben befutott az autós szekció is Emesével és Csillával. Ismét a Duna melletti 6-os bringaúton kerekeztünk, ami egy éles kövekkel felszórt gáton haladt. Ennek meg is lett az eredménye. Egymás után három biciklinek pukkadt ki a kereke, így volt idő a gumi ragasztás gyakorlására. Azért így is eljutottunk Dunafalvára, ahol egy remek strandot találtunk. Itt még a nem fürdőbolondok is örömmel strandoltak (felszaladás a parton, be a vizbe, leúszás az árral, majd ugyanezt újra); Zolit pedig beástuk a homokba.

A kellemes fürdőzés után a kompig kellett még pár kilométert tekernünk, majd átkeltünk Mohácsra. Itt Lilla vette át az idegenvezető szerepét, hogy bemutassa a város látnivalóit és gyerekkora színhelyeit. A terv szerint a várostól pár kilométerre délre, a dunaparti nagypartosi réten volt a táborhelyünk - ennek megközelítése azonban a vártnál nagyobb nehézségekbe ütközött. Az előörs ugyanis - megfeledkezve, hogy most már autó is van a társaságban - elegánsan ellibbent a gátról a bozótosba vezető ösvényen a táborhely felé, a többiek meg ott maradtak a gáton, a kocsi pedig Tepivel valahol a távolban bolyongott, mig végül elérkezett egy sorompóhoz, ahonnan neki nem volt tovább.

Több órás telefonozás, esemesezés, kiabálás, szerencsétlenkedés után teljesen besötétedett, amig végre eldöntöttük, hogy mindenki oda megy ahova tud: az időközben kibővült autós szekció egy gátőrház mellé, a bringások pedig több szaharányi homokmezőn átküzdve magukat, az eredeti táborhelyre. Ami egyébként a homokot leszámitva nagyon romantikusnak bizonyult. (Búcsú)tábortüzet is tartottunk, töméntelen mennyiségű hamuba sült krumpli társaságában.

foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"
foto"

Fotók: Megyeri Anna, Oláh János, Spányi Péter, Tepliczky István.

előző következő

vissza