Országos Amatőrcsillagász Biciklitúra | Főoldalra | Előző | Következő

Oracsbitu 16

2000 július 15-23.

Dél Dunántúl - Bajától a Balatonig

Ennek a túrának az anyagai egyszer már elkészültek és a fotókkal együtt elérhetőek is voltak az MCSE honlapján, de sajnos az idők során eltűntek onnan. Talán egyszer majd előkerülnek egy szekrény mélyén szunnyadó vincseszterről vagy cédéről. A meghívó azonban megmaradt. És más is...

Tizenhárom évvel később újra e szép vidéken tekertünk, és a beremendi cementműnél megállva ismét eszünkbe jutott, hogy fel kéne kutatni a nyomokat. Szerencsére Keszthelyi Sándor (Köszö) segítségünkre volt, és megadta az ötletet, hol találjuk meg őket.

Útvonal:

Baja - Mórágyi rög - kelet Mecsek: Ófalu - Dombay tó - Hosszúhetény - Pécsvárad - Bóly - Villány - Beremend - Ormánság: Kémes - Drávasztára - Sellye - Drávafok - Drávaiványi - Szigetvár - Gyürüfü - Ibafa - Terecsény - Visnyeszéplak - Hencse - Bárdudvarnok - Kaposvár - Somosvámos - Balatonboglár (500 km).

Meghívó:

level ikon A túra meghívója itt olvasható.

Az MCSE LEONIDÁK listájának archívuma fennmaradt, pompás lenyomatát adva a túra eseményinek és hangulatának. A 2000-ben már virágzó mobiltelefóniának köszönhetően Tepi valós időben, SMS-be foglalt helyszíni tudósitásokban tájékoztatta a lista olvasóit. Nem biztos, hogy ez minden meteorészlelőt érdekelt - de utólag kiderült, hogy volt értelme. Az alábbiakban a napi tudósítások olvashatók, egy-két amatőrcsillagász társunk emialjének kíséretében.

1. nap: július 15.
2. nap: július 16.
3. nap: július 17.
4. nap: július 18.
5. nap: július 19.
6. nap: július 20.
7. nap: július 21.
8. nap: július 22.
9. nap: július 23.

vissza a főoldalra