Országos Amatőrcsillagász Biciklitúra | Főoldalra | Előző | Következő

 Oracsbitu 17 
Északi határkerülés - Borsod, Bereg, Abaúj, Zemplén
2001. július 11-19.

Hogy mi is az az Oracsbitu? Bizonyítása annak, hogy a hazai amatőrök legjobbjai nemcsak az ég alatt, hanem a pedál fölött is megállják helyüket? Ürügy amatőrcsillagász tagtársaink, barátaink sajátos (és elháríthatatlan :-) meglátogatására? Egyfajta sajátos válasz korunk motorizációjára és globalizációjára? Ez is, az is!

2001. július 11-e:
A délutáni tömegstart: népes csapat indult útjára a miskolci vasútállomásról. A létszámot nehéz igazán megállapítanunk :-), a legvalószínűbb érték 17 fő körüli. A legelső szakasz az alkonyatban Szendrőig vezetett, ahol pompás vendéglátás fogadott...
(Részletesebben) >>>>


2001. július 12-e:
Fel az Aggteleki Karsztra: Szendrő -> Rudabánya -> Felsőkelecsény -> Zádorfalva -> Gömörszőlős -> Ragály -> Aggtelek -> Jósvafő.
(Képtömeg) >>>>
2001. július 13-a:
Barlangtúra után irány a Szlovák Karszt: Jósvafő -> Aggtelek (barlangtúrával) -> határátkelés -> Rozsnyó (főtéri piknikkel) -> Krasznahorha
(Kukuccs!) >>>>
2001. július 14-e:
Krasznahorkától Szádelőig, ottragadással :-) : Krasznahorka várának megtekintése -> tekerés a Csermosna völgyében -> legurulás a szádelői szurdokban -> majd a határátkelés (visszakelés) technikai okokból meghiúsul...
(Képgaléria) >>>>
2001. július 15-e:
Ha már ottragadtunk - irány Kassa! Ébredés Bódvavendégiben (falunézéssel) -> tekerés jó lapos vidéken, hőgutában, sztrapacskazabálásal -> Kassa mellett "eltévedvén" fürdés egy jéghideg tóban -> Kassai lakótelepszemle, szökőkútas fürdéssel -> legurulás az alkonyatban a Hernád völgyében. (Ez egy jó hosszú nap volt...)
(Mese szóban és képben) >>>>
2001. július 16-e:
Átkelés a Zemplénen (erőltetett menetben): Abaújvár -> kemény hegymenet -> Hollóháza (porcelánbabázás) -> Füzérkomlós -> Pálháza -> a füzérradványi kastély -> Széphalom -> Sárospatak -> Sátoraljaújhely -> tekerés a sötétben, bogárinvázióban Zalkodra. (No, ez még hosszabb nap volt...)
(Képhegyek) >>>>
2001. július 17-e:
Tekergés a Tisza mentén, nyakunkban a hidegfronttal: Kenézlő -> Balsa (kompikálás) -> Gávavencsellő -> Ibrány -> gátbiciklizés -> Dombrád (kényszerű esős kisvasútles) -> Kisvárda -> Komoró (megpihegés és jóllakás Batthyányéknál)
(Hajrá!) >>>>
2001. július 18-a:
Tekergés a Tiszaháton: Komoró (esős ébredés) -> Tuzsér -> a záhonyi átrakókörzet -> Lónya -> gátbiciklizés -> Tiszaadony ("madzagos kompolás") -> Gyüre -> Nagyvarsány -> Vásárosnamény -> éjszakai biciklizés Tivadarig
(Képáradat) >>>>
2001. július 19-e:
Oracsbitusok, mint árvízi katasztrófaturisták: Tivadar mellett gátszakadáshely-szemle -> Tarpa, "hegylátogatással" (és átnézéssel Kárpátaljára) -> Beregsurány -> Csaroda és Tákos (gótikus templomok fa-harangtornyokkal - és árvíz utáni újjáépítésekkel)
(Tekerj velünk Te is!) >>>>

A túra útvonala   >>>

A résztvevők listája   >>>

Meghívó a túrára   >>>


 Vissza a főoldalra 

© Magyar Csillagászati Egyesület, 2001. (Tepi)