Országos Amatőrcsillagász Biciklitúra | Főoldalra | Előző | Következő

Oracsbitu 30

2014 július 13-19.

Izelitő az Igazi Délvidékből

Begurigáztuk már szűkebb és tágabb hazánk legtöbb vidékét, de maradtak még fehér foltok. Ezúttal végre egy régi adósságunkat törlesztettük, amikor az Igazi Délvidékre látogattunk, azaz a mai nevén Vajdaságnak nevezett Bácskába és kicsit a Bánátba. Bár e határon túli kitérőnk elég rövidke lett, de lelkileg és élményekben sokat gazdagodtunk tőle. És itt még nem ért véget az Oracsbitu. Folytatódott egy kellemes dél-alföldi tekeréssel, melynek során meglátogattuk a szegedi csillagdát, egy lelkes és segítőkész barátunkat Tótkomlóson, és végül a nem kevésbé lelkes nagyszénási csillagász szakkört. Esőben, felhőszakadásban most sem volt hiány, de hála a szerencsénknek, az elhagyatott útszéli büféknek és a fedett buszmegállóknak, ezúttal megúsztuk szárazon.

Útvonal utvonal

Kiskunhalas - Kelebia - Szabadka - Palics - Ludas - Magyarkanizsa - Zenta - Csóka - Törökkanizsa - Gyála - Tiszasziget - Szeged - Hódmezővásárhely - Tótkomlós - Kardoskút - Orosháza - Nagyszénás (299 km).

GPS nyomvonal (Garmin) - betölthető Google Earth-be, letöltéshez jobb klikk

Résztvevők

Csőke Marcell, Dinnyés Bettina, Dinnyés Bernárd, Dinnyés Lajos, Eszenyei Emese, Kerényi Lilla, Nyerges Gyula, Morvai József, Oláh János, Porhanda Zsolt, Spányi Péter, Tepliczky Csilla, Tepliczky István.

Akiknek köszönettel tartozunk

Mackó József (Kelebia, polgármester), Jurkovics Mónika (Szabadka), Székely Péter és Szatmári Károly (Szeged, Csillagvizsgáló), Keresztesi Vilmos (Tótkomlós), Benkő Ferenc (MOL, Kardoskút), Fődi Andrásné - Ani, Zahorecz István és a csillagász szakkör (Nagyszénás).

Meghívó

level ikon

nagy foto

Krónika

1. nap, július 13. vasárnap

ikon

Megérkezés három hullámban Kelebiába. Ördögűzés.

tovább >>

2. nap, július 14. hétfő

ikon

Szabadka szépségei. Toronymászás, tekergés, nyüzsgés, burekelés, Palicsolás (pancsolás).

tovább >>

3. nap, július 15. kedd

ikon

Biciklizés a Bácskában. Kis pihenés Kispiacon. Táborozás a Tiszánál.

tovább >>

4. nap, július 16. szerda

ikon

Hej halászok halászok, merre mén a hajótok? Törökkanizsa felé. Találkozás egy rapperrel. Majd lesüllyedés az ország legmélyebb pontjába. Szögedölés.

tovább >>

5. nap, július 17. csütörtök

ikon

Have you been to Tótkomlós? Mert mi igen.

tovább >>

6. nap, július 18. péntek

ikon

Ismerkedés az olajfúrással dögmelegben. Felhőszakadás buszmegállóban. Vendégségben a nagyszénási szakkörnél.

tovább >>

6+1. nap, július 19. szombat

ikon

Fel is út, le is út.

tovább >>

vissza a főoldalra